Foglalkozások

 

2019 szeptemberétől két csoport indul, melyek közül könnyedén kiválaszthatjátok a korban megfelelőt. A foglalkozásokra az életkori sajátosságoknak megfelelően állítottam össze a zenei anyagot, gyakorlatokat és játékokat.

 

A foglalkozás ideje: 30-60 perc perc

Helyszín: Schneider Lajos Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2-es Kamaraterme, 7700 Mohács, Vörösmarty u. 3.

 

A foglalkozások vidéken, Mohács környékén is elérhetők! Szívesen utazom vagy tartok házi zeneóvodát a környéken, minimális csoportlétszám 6 fő.

 

"Hangoló" zenebölcsi : 0-2 évesek számára, baba-mama foglalkozás - 30 perc

Erre a foglalkozásra a pici babákat és anyukájukat, apukájukat várom, ahol a rövidebb, könnyen tanulható és énekelhető gyerekdalokra, mondókákra, ölbeni játékokra és egy kis tornára fektetjük a hangsúlyt. A dalok és mondókák szemléltetésére különböző, saját készítésű bábokat használok, melyeket a gyerekek megölelhetnek, megsímogathatnak, vagy játszhatnak velük. Előkerülnek babacsörgők és ritmushangszerek is, melyekkel a közös zenélés élényét élhetik át már ebben a korban. A klasszikus hangszerek világába is betekintést nyerhetnek, hiszen minden foglalkozáson cselló és furulyaszót hallhatnak a gyerekek.

 

"Dúdoló" zeneovi: 3-4 évesek számára  - 45 perc

Erre a foglalkozásra járó gyerekek már maguk énekelnek és játszanak. Önállósodásukra támaszkodva az elmutogatható dalok, mondókák, könnyedén játszható körjátékok képzik a tanagyag alapját. Játékos formában megjelennek a hallást finomító és figyelmtet fejlesztő gyakorlatok, bővül a ritmushangszerek tára és különös élményt nyújthat nekik a húros hangszerek családjának megismerése, a hangszerek kipróbálása, melyet már egyedül is meg tudnak szólaltatni (kis cselló, hegedű)

 

"Csicsergő" zeneovi: 5-7 évesek számára - 50-60 perc

A Csicsergő csoport kis dalnokai betekintést nyerhetnek a hangszerek csodálatos világába, lehetőségük nyílik megtekinteni a vonós, fúvós és billentyűs hangszerek széles tárát, játékos keretek között ismerkedhetnek meg a zeneelmélet alapjaival, melyhez segítséget nyújt a Ritmus-ugróiskola, Ritmus-dominó és sok más szép játék. A bábok és egyéb eszközök segítségével egyedül és csoportban is eljátszhatják a tanult dalokat, írhatnak maguk zenét egy mondókához, vagy közösen megzenésíthetünk egy történetet is. Megjelennek az írásos-rajzos készségfejlesztő feladatok, melyek egy picit az iskolába készülőknek nyújtanak segítséget, emellett azonban megmarad a foglalkozás játékos jellege, melyet továbbra is sok zenével, körjátékkal őrzünk meg. A foglalkozás állandó része a zenés festés, mely komplexen fejleszti a gyermekeket a zene és a vizuális művészetek eszközeivel.