Bemutatkozás

 

A Cifra Palota Zeneóvoda a bölcsődés és óvodás korú gyermekek zenei neveléséért alakult. Sok játékkal, zenével és mondókákkal kerülhetnek közelebb a zenéhez a gyerekek, megismerhetik a különböző hangszereket és élménydús perceket tölthetnek el önfeledt dalolással, zenéléssel.

Rózsavölgyi Anett vagyok, 2010-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán gordonkatanár-kamaraművész szakon, és azóta tanítom ezt a szép hangszert gyerekeknek a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában. Az óvodás kori zenei nevelés a főiskola alatt kezdett el jobban érdekelni, így a szakdolgozatomat is ebben a témában készítettem el. Nagy hatással volt rám nagymamám, aki több tíz éves óvodavezetői munkássága alatt nagy hangsúlyt fektetett a zenei nevelésre, így a tapasztalatait, eredményeit megosztotta velem és a mai napig a segítségemre van.

2013 áprilisában elvégeztem Budapesten a KEREKÍTŐ Mondókás Móka tanfolyamát, mellyel tovább bővítettem ismereteimet a baba-mama foglalkozások terén.

2014-ben A Cifra Palota Zeneővoda és Zenebölcsőde megkapta a Regisztrált Tehetségpont címet, amivel nagy örömömre egy országos tehetségsegítő hálózat része lehetek, melynek segítségével már több pályázatot is nyertem gazdagító programok szervezésére óvodásoknak.

Célul tűztem ki magam elé, hogy az óvodai zenei nevelést támogatni szeretném zenés foglalkozásokkal, hogy íly módon járuljak hozzá a gyerekek egészséges fejlődéséhez, lelkük finomításához, zenei ízlésük csiszolásához és zenei ismereteik bővítéséhez. Emellett fontosnak tartom népi kultúránk továbbörökítését a népdalokon, gyerekdalokon keresztül, melyet csak ebben a korban tudnak elsajátítíni és mindörökre az övék marad.

Folyamatosan képzem magam, hogy minél nagyobb tudással és gyakorlattal állhassak a gyerekek elé. Elvégeztem Antal-Lundström Ilona Látható hangok programját, számos továbbképzésen és tanfolyamon vettem részt ebben a témában, jelenleg pedig a Vitamintorna zenés mesetorna képzését végzem.

A zeneóvoda időközben a hobbimmá is vált, így lázas lelkesedéssel kutatok újabb mondókák és játékok után, szemléltető eszközöket készítek saját kezűleg a játékokhoz, és próbálok mindent megtenni azért, hogy a gyermekek a foglalkozásról egy kellemes élménnyel távozhassanak.